среда, 8. новембар 2017.

Citati iz knjige Knjiga o dzungli

Ovo nisu samo citati vec vise neke interesantne i lepe misli. Ovakve recenice mogu da koriste deci da lepse pisu teme, stvaraju neka malo drugacija razmisljanja od svakodnevnog.
"...to je opstepoznata stvar da su deca kraljeva od rodjenja ljudi."
"...njene oci, kao dva zelena meseceva srpa u mraku..."
"U svome dvoristu svaki pas laje!"
"...crni panter, sav kao mastilo crn, ali s panterskom sarom koja bi na svetlosti pokatkad zasijala, kao sara u svili koja se preliva."
"...Bagira...bio lukav kao sakal, jak kao divlji bivo i bezobziran kao ranjeni slon. Ali glas mu je bio blag kao divlji med koji kaplje s drveta, a krzno mekse od paperja."
"Ne nanosi zla tudjoj mladuncadi, vec ih nazovi bracom i sestrama, jer i ako su zdepasti i mali, mozda im je medvedica majka."
"Noge koje kaskaju bez suma, oci koje u mraku vide, usi koje cuju vetar u zaklonu, zubi koji kao noz seku-to su odlike nase brace."
"brbljivi,luckasti , tasti- tasti, luckasti, brbljivi- takvi su majmuni."
"Ali mramorni zidovi bili su umetnicki izrezani, majstorski isklesani u mlecno beli filigran, ukraseni ahatom, karneolom, jaspisom, lapis-lazulijem- i kada se mesec digao iza brezuljaka, njegova bleda svetlost strujala je kroz tu rezbariju i bacala na pod senku koja je licila na crnu cipku."
"Srebrni mesecev krug zalazio je iza bregova, a redovi majmuna koji su drhtali izgledali su kao iskrzani zupci zidina."





Нема коментара:

Постави коментар